Skip to content

HSY: Vaarallinen jäte kampanja

HSY toteutti Eventgardenin, Sangren ja Bassoradion kanssa vaarallisen jätteen -kampanjan syksyllä 2013. 

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY lähti rohkeasti viestimään vaarallisen jätteen vaaroista tapahtumamarkkinoinnin, sosiaalisen median ja radion avulla. Digitapahtumatoimisto Eventgarden, digitaalinen suunnittelutoimisto Sangre ja HSY konseptoivat ja suunnittelivat yhteistyössä vaarallisen jätteen -kampanjan. 

Kampanjan tavoitteena oli kasvattaa ihmisten tietoisuutta vaarallisen jätteen kierrätysmahdollisuuksista sekä saada ihmisiä HSY:n viestinnän piiriin sosiaalisessa mediassa. Konkreettisia tavoitteita oli kasvattaa Fiksu vähentää jätettä -Facebook sivun tykkääjien määrää ja otattaa kampanjan aikana mahdollisimman paljon kuvia vaarallisen jätteen mörköjen toimesta kampanjasivustolle. Kampanjaviestintää tuettiin informatiivisella radiomainonnalla. Bassoradion primetimessa annettiin päivittäin vihjeitä mörköjen liikkumapaikoista pääkaupunkiseudulla, jotta kohdeyleisö löysi heidät ja pääsi näin osallistumaan kilpailuun, jonka palkintona oli tuhannen euron lahjakortti.

Mitä tehtiin?
Vaarallisten jätteiden mörkö liikkui pääkaupunkiseudun kaduilla kertoen vaarallisista jätteistä ja Facebookissa olevasta kilpailusta.
• 12 promootiopäivää
• 300 promootiotuntia
• 4 promoottoria
• 2000 flyeria
• Kuvakilpailu 4.11-1.12.2013
– Kuvia yhteensä 673, voittajakuvalla 631 tykkäystä
• Promootiopaikat Otaniemi, Leppävaara, Tikkurila, Itäkeskus, Helsingin keskusta, Pasila

Kampanjan tulokset olivat erinomaiset. 
Kävijät viihtyivät Facebook -palvelussa keskimäärin yli kolme minuuttia ja latasivat yli 6 sivua/käynti. Ensisijainen kohderyhmä oli alle 35-vuotiaat miehet ja tilastojen perusteella kohderyhmän saavuttamisessa onnistuttiin kiitettävästi. Kampanjaa jaettiin tai tykättiin 2236 kertaa ja se nähtiin Facebookissa 148268 kertaa. Kampanjasivulla kävi 4340 henkilöä.

  • Kerro ystävillesi