Skip to content

Tietokarhun kickoff 2012: HYVÄKSYÄ. ROHKAISTUA. TIETÄÄ.

Teema: HYVÄKSYÄ. ROHKAISTUA. TIETÄÄ.

Idea perustui Kolme siirtoa eteenpäin -konseptiin, jonka toteuttivat 15/30 Recearch, Insano ja Eventgarden.

Saimme toimeksiannon suunnitella henkilöstön kick offin kattoteemana organisaation muutoskyvykkyys ja ketteryys. Haasteena oli aikataulu, sillä tapahtumaan oli alle 2kk aikaa suunnittelun alkaessa ja 1kk tuotannon käynnistyessä. Paikaksi ehdotimme Arcadaa, joka tapahtumatilana oli uusi kokemus suurimmalle osalle ja oli miljööltään teemaa tukeva uuden oppimisen paikka. Muutospäivässä havaittiin ilmiöitä, jotka tapahtuvat meistä huolimatta. Muutospäivässä tunnistettiin ilmiöitä, joita asiakas voi hyödyntää ja kääntää bisnekseksi. Työ tehtiin kolmessa workshop-ryhmässä, joissa siivilöitiin em. ilmiöitä relevanssi ja kiireellisyyden muuttujien tasolla. Lisäksi harjoiteltiin sitä, miten niihin muutoksiin voi suhtautua, joihin ei voi itse vaikuttaa. Päämoderaattorina toimi Insanon omistaja ja tuottaja Marko Kulmala.

Alustuksena päivään toimi tuotantoon vartavasten räätälöity ennakkotutkimus; kuinka työ muuttuu lähitulevaisuudessa sekä Duudsoneiden paljon kiitosta saanut esitys rohkeudesta oman yrittäjätarinan kautta. Workshoptulosten esittelyn jälkeen toteutettiin iltajuhla, jossa muutos ja ketteryys näkyivät ohjelmasisällössä. Parkour show, uusi sirkus, perkussionisti ja dj virittivät vieraat vapaalle ja tapahtumatilan visuaalinen ilme oli muutettu iltapäivän aikana lounastilasta juhlatilaksi kuvastamaan nopeaa muutosta. Tapahtuman pitkäkestoisen vaikutuksen aikaansaamiseksi työ organisaation sisällä jatkuu saman teeman parissa ja seuraavassa kick offissa todennetaan, miten organisaatio on mennyt kolme siirtoa eteenpäin.

”Rakensimme Eventgardenin ja Insanon kanssa muutosketteryys-teemalla onnistuneen Kick-off:n. Tilaisuuden järjestämisen haasteena oli kireähkö aikataulu, mutta Eventgardenin ja Insanon tiimi suoriutui tapahtuman suunnittelusta ja toteutuksista siitä huolimatta erinomaisesti. Uudistuminen ja muutosketteryys näkyivät tilaisuuden läpi kaikissa olomuodoissaan. Asiaohjelman syke pysyi korkealla johtuen hyvistä rytminmuutoksista – ohjelmassa polveiltiin vakavista tietotyön muutostrendeistä nauruhermoja kutkuttaviin Duudsoneihin ja pohdintaan omista menestystekijöistä muutoksessa. Aika kului kuin siivillä!

Toteutus oli todella ammattimaista – Eventgarden ja Insano nappasi hyvin kiinni muutosteemasta ja valmisteli innolla omia ajatuksiamme täydentävän tapahtumasuunnitelman. Tapahtuman tulokset ja henkilöstöpalaute vahvistivat onnistuneemme yhdessä erinomaisesti.”
Juha Levo, Johtaja, Tietokarhu Oy

  • Kerro ystävillesi