EN

MTL Tapahtumatoimistot lehdistötiedote: Tapahtumatoimistojen liikevaihto kasvoi 17 prosenttia vuonna 2011

MTL:n teettämän tutkimuksen mukaan tapahtumatoimistojen liikevaihto kasvoi 17 prosenttia edellisestä vuodesta. Tapahtumamarkkinoinnin kasvun uskotaan jatkuvan tänä vuonna. 

MTL:n tutkimukseen osallistuneiden tapahtumatoimistojen yhteenlaskettu liikevaihto oli vuonna 2011 noin 46 miljoonaa euroa. Vuoden 2010 vastaava luku oli noin 40 miljoonaa euroa, joten kasvua edelliseen vuoteen oli 17 prosenttia. Markkinointiviestintäalan asiantuntijapalveluyritysten kokonaismarkkinat olivat vuonna 2011 noin 490 miljoonaa euroa. Luvut perustuvat MTL:n teettämään tutkimukseen, jonka on toteuttanut Turun yliopiston BID Innovaatiot ja yrityskehitys.

”Luvut kertovat, että markkinointiviestintä nähdään yrityksissä entistä vahvemmin kilpailuetuna ja kasvun mahdollistajana. Tapahtumamarkkinointi on noussut monissa yrityksissä perinteisen markkinointiviestinnän rinnalle ja joissain jopa sen ohi. Myös tuloksellisuus ja mitattavuus ovat ottaneet pitkän harppauksen tapahtumamarkkinoinnissa”, tiivistää MTL Tapahtumatoimistojen puheenjohtaja Heidi Ekholm-Talas.

Tapahtumatoimistoilla positiiviset suhdannenäkymät
Maaliskuussa tehdyn MTL-Barometrin mukaan markkinointiviestintäalan hyvän kasvuvauhdin uskotaan jatkuvan vuonna 2012. Myös tapahtumamarkkinoinnin näkymien uskotaan pysyvän positiivisina.

”Tapahtumastrategiat alkavat olla yrityksissä jo arkipäivää ja tapahtumatoimistojen asiantuntijuutta strategisen markkinointiviestinnän osaajina arvostetaan aiempaa enemmän. Tapahtumien merkitys markkinointiviestinnän keinona kasvanee, sillä tapahtumat tuovat tunnetta, elämyksellisyyttä ja uudenlaista sisältöä markkinointiviestintään”, sanoo Ekholm-Talas. 

MTL Tapahtumatoimistot ovat tuloksellisen kohtaamisen asiantuntijoita 

MTL Tapahtumatoimistojen vuosikokous valitsi hallituksen puheenjohtajaksi Heidi Ekholm-Talaksen ja varapuheenjohtajaksi Jyrki Litmasen.

”MTL Tapahtumatoimistot haluavat osaltaan sitoutua tekemään Suomesta markkinoinnin osaajamaan. Tiivis yhteistyö mainos-, viestintä-, media- ja digitoimistojen kanssa on keskeisessä osassa markkinointiviestinnän kokonaiskonseptien tuloksellisessa toteuttamisessa”, sanoo Ekholm-Talas. 

Seuraavat tapahtumatoimistot ovat MTL:n jäseniä:
Entre Marketing Oy
Eventgarden / BSG Marketing Oy
Funk Production Oy
Malja BTL Oy
Tapahtuma-Aurinko Oy
Tapahtumantekijät Oy
Tapahtumatoimisto Lataamo Oy
Woltti Group
X2M

MARKKINOINTIVIESTINNÄN TOIMISTOJEN LIITTO MTL RY

Lisätiedot:
MTL Tapahtumatoimistot, puheenjohtaja Heidi Ekholm-Talas,
puh. 010 424 0603, heidi.ekholm-talas@bsg.fi

MTL ry, toimitusjohtaja Tarja Virmala, puh. 0400 484 693, tarja.virmala@mtl.fi