EN

HSY toteutti Eventgardenin, Sangren ja Bassoradion kanssa vaarallisen jätteen -kampanjan

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY on lähtenyt rohkeasti viestimään vaarallisen jätteen vaaroista tapahtumamarkkinoinnin, sosiaalisen median ja radion avulla. Digitapahtumatoimisto Eventgarden, digitaalinen suunnittelutoimisto Sangre ja HSY konseptoivat ja suunnittelivat yhteistyössä vaarallisen jätteen -kampanjan. Kampanja on parhaillaan jalkautuneena pääkaupunkiseudulle.

Kampanjan tavoitteena on kasvattaa ihmisten tietoisuutta vaarallisen jätteen kierrätysmahdollisuuksista sekä saada ihmisiä HSY:n viestinnän piiriin sosiaalisessa mediassa. Konkreettisia tavoitteita on kasvattaa Fiksu vähentää jätettä -Facebook sivun tykkääjien määrää ja otattaa kampanjan aikana mahdollisimman paljon kuvia vaarallisen jätteen mörköjen toimesta kampanjasivustolle. Kampanjaviestintää tuetaan informatiivisella radiomainonnalla. Bassoradion primetimessa annetaan päivittäin vihjeitä mörköjen liikkumapaikoista pääkaupunkiseudulla, jotta kohdeyleisö löytää heidät ja pääsee näin osallistumaan kilpailuun, jonka palkintona on noin tuhannen euron lahjakortti.

“On ollut innostavaa suunnitella monikanavaista markkinointiviestintää yhteiskunnalliselle toimijalle, joka vaikuttaa meidän kaikkien arkeen. HSY on lähtenyt ennakkoluulottomasti kokeilemaan heille uusia tapoja viestiä kohderyhmälle.” Toteaa Digitapahtumatoimisto Eventgardenin toimitusjohtaja Heidi Ekholm-Talas

Vie kodin vaaralliset jätteet HSY:n keräyskontteihin
Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY muistuttaa, että vaaralliset jätteet tulee viedä niille tarkoitettuihin keräyspisteisiin. Vaaralliset jätteet eivät kuulu viemäriin tai roskikseen. Ne sisältävät aineita, jotka jo pieninä määrinä voivat olla haitallisia ihmiselle ja ympäristölle.

Tavallisimpia kodin vaarallisia jätteitä ovat esimerkiksi vanhentuneet ja tarpeettomat lääkkeet, maalit, liimat ja lakat, akut ja öljyt sekä paristot ja energiansäästölamput. Lähes kaikki kotitalouksien vaaralliset jätteet voi viedä HSY:n Sortti-asemille tai lähinnä huoltamoiden ja kauppojen pihoilla oleviin HSY:n vaarallisten jätteiden kontteihin, joissa ne vastaanotetaan maksutta. Kontteja on pääkaupunkiseudulla noin 60 ja ne ovat käytettävissä, kun huoltamo tai kauppa on avoinna – osa jopa ympäri vuorokauden. Lääkkeet, neulat, ruiskut ja elohopeaa sisältävät kuumemittarit palautetaan apteekkeihin. Paristot ja pienakut palautetaan niitä myyviin liikkeisiin.

Vaarallisen jätteen mörkö liikkeellä hyvällä asialla
HSY jakaa marraskuussa tietoa vaarallisista jätteistä kaupungilla asukkaiden parissa, Facebookissa ja radiossa. Vaarallisten jätteiden mörkö liikkuu pääkaupunkiseudun kaduilla kertoen vaarallisista jätteistä ja Facebookissa olevasta kilpailusta. Kilpailu löytyy Facebookista HSY:n Fiksu vähentää jätettä -sivulta: https://www.facebook.com/FiksuVahentaaJatetta/app_440995772673777 

Lisätiedot:
Petri Backström, viestintäsuunnittelija
Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY
Puh. 0505203766, petri.backstrom@hsy.fi
www.hsy.fi

Heidi Ekholm-Talas, toimitusjohtaja
Digitapahtumatoimisto Eventgarden / BSG Marketing Oy
Puh. 010 424 0603, heidi.ekholm-talas@eventgarden.fi
www.eventgarden.fi

Digitapahtumatoimisto Eventgarden yhdistää kohtaamiset verkossa ja kasvokkain tuloksellisesti sekä luovasti. Hyödynnämme konseptisuunnittelussa laajasti markkinointiviestinnän eri kanavia pitkäkestoisen vaikutuksen aikaansaamiseksi. Intohimomme kohdistuu erityisesti sosiaalisen median hyödyntämiseen tapahtumamarkkinoinnin yhteydessä.

Lisätiedot:
Jarkko Lyyra
Sangre Oy
Puh. 040-5645398, jarkko.lyyra@sangre.fi
www.sangre.fi

Sangre on vuonna 2012 perustettu digitaalinen suunnittelu- ja teknologiatoimisto. Me luomme strategioita digitaalisessa ympäristössä toimimiseen ja suunnittelemme ja tuotamme digitaalisia ratkaisuja verkkoon, sosiaaliseen mediaan, mobiiliympäristöihin ja kosketusnäytöille.

HSY: Vaarallinen jäte -kampanja
HSY: Vaarallinen jäte -kampanja