EN

MLL hakee kuukausilahjoittajia Auta meitä vastaamaan -kampanjalla

”Kun riittävästi lahjoittajia on koossa, minä lupaan…”

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelimeen tulee vuosittain 500 000 puhelua. Niistä 10 % pystytään vastaamaan. Lisäresursseja haetaan nyt kuukausilahjoituksista. Lahjoittajia etsitään Auta meitä vastaamaan -kampanjalla, jossa julkisuudesta tutut henkilöt ovat luvanneet panna itsensä likoon hyvän asian puolesta: lahjoittajien määrän kasvaessa he kukin vuorollaan lunastavat yllättävät, rohkeat tai hupaisat lupauksensa.

– Lasten ja nuorten puhelimeen tulevien puhelujen määrä kertoo siitä, että lapset kaipaavat aikuista kuuntelijaa. Haluaisimme vastata tähän tarpeeseen paljon nykyistä paremmin. Tarvitsemme sekä uusia päivystäjiä että rahaa, jonka avulla voimme tarjota soittajille maksuttomat puhelut ja kehittää uusia tapoja kuunnella ja auttaa yhä useampia lapsia ja nuoria. Ryhtymällä kuukausilahjoittajaksi kuka tahansa voi auttaa meitä vastaamaan, sanoo Liisa Partio.

Auta meitä vastaamaan -kampanja syntyi poikkeuksellisesti avoimen suunnittelukilpailun tuloksena. MLL ja MTV MEDIA käynnistivät lokakuussa 2010 markkinoinnin ammattilaisille suunnatun Diilin jäljillä -kilpailun. Kilpailun tavoitteena oli löytää konsepti, jolla saadaan rekrytoitua 10 000 kuukausilahjoittajaa MLL:n työn tukijoiksi. Kilpailun voitti TeamVastaajat, jonka idea perustui kiinnostaviin lupauksiin ja niiden lunastamiseen. Kilpailun etenemisestä tehtiin MLL diilin jäljillä -minisarja, joka sai yhteensä noin 200 000 katsojaa per jakso.

Mitä sinä lupaat?

Auta meitä vastaamaan -kampanjassa on Nicke Lignellin, Jaana Pelkosen, Markku Veijalaisen, Mica Ikosen ja Piitu Uskin lisäksi mukana iso joukko muita televisiokasvoja, taiteilijoita, poliitikkoja ja liike-elämän edustajia, jotka ovat luvanneet tempaista hyvän asian puolesta. Matkalla 10 000 kuukausilahjoittajan tavoitteeseen nähdään parisenkymmentä tuttua ihmistä aivan uusien haasteiden edessä. Myös Team Vastaajat: Elina Koivumäki, Markku Aittola, Riku Vassinen, Heidi Ekholm-Talas, Ari Huttunen ja Juha Partanen, on luvannut joukkueena panna itsensä likoon.

Auta meitä vastaamaan -kampanja käynnistyy MTV3:lla torstaina 27.1.2011. Kampanjasivustolla osoitteessa http://auta.mll.fi on jo katsottavissa ensimmäiset lupaukset. Uusia lupauksia ja videoita lupausten lunastamisesta lisätään sivuille lahjoittajamäärän kasvaessa. Kampanja haastaa suomalaiset tukemaan MLL:n työtä mutta tarjoaa samalla myös mahdollisuuden osallistua: kuka tahansa voi antaa oman hauskan lupauksensa ja julkistaa sen kampanjasivustolla ja Facebookissa.

AUTA MEITÄ VASTAAMAAN